Skip to main content

2019 Erken Aşama Kategorisi Kazananı

Tospaa Bilgisayarsız Kodlama Girişimi


Kodlama günümüzde pek çok uzman tarafından geleceği şekillendirecek bir yetkinlik olarak görülüyor. Kodlama eğitimi Türkiye’de de müfredata girmesine rağmen devlet okullarındaki imkânların yeterli olmaması nedeniyle öğretmen ve öğrenciler büyük zorluklarla karşılaşıyor.
Tospaa Bilgisayarsız Kodlama Girişimi, tasarladığı oyun ile kodlama ve bilgi-işlemsel düşünmenin temel kavramlarını teknolojiden bağımsız bir şekilde öğreterek kodlama eğitiminin erişilebilir olmasını sağlıyor. 2017 yılında ikinci versiyonu yayınlanan ve ücretsiz olarak erişilebilen Tospaa Bilgisayarsız Kodlama Oyunu, 80 binden fazla çocuğa ulaşarak kodlama eğitimini daha erişilebilir hale getirdi. Aynı zamanda, Kodlama Haftası Türkiye tarafından öğretmenlere tavsiye edilen kodlama etkinlikleri arasında gösterildi. Tospaa Bilgisayarsız Kodlama Oyunu, öğrencilerin yanı sıra bilgisayarsız kodlama ve algoritmik düşünme atölyeleri ile öğretmenlere de yeni bakış açısı kazandırıyor.
Tospaa Bilgisayarsız Kodlama Girişimi, devlet kurumlarının yanı sıra özel eğitim kurumlarında da yaygın bir kullanıcı grubuna ulaşarak “nitelikli eğitim” ve “eşitsizliklerin azaltılması” kapsamında küresel sürdürülebilirlik amaçlarına hizmet ediyor.

Skip to content