Skip to main content

2019 İş Birliği Kategorisi Kazananı

Gülcan Yayla – Kodluyoruz


En büyük ekonomik ve sosyal sorunlardan biri olan işsizlik Türkiye’deki gençleri de etkiliyor. Türkiye genelinde 13 milyon genç nüfusun 3 milyondan fazlası işsiz.
Kodluyoruz, Türkiye’de dünya çapında yazılımcılar yetiştirmek için çalışan, ülkemizi bir teknoloji geliştirme merkezi yapmayı hedefleyen bir sosyal girişim. Gençlerin hayal ettikleri bir hayata ve ilk işlerine adım atmalarına yardım eden Kodluyoruz, geçtiğimiz 3 yılda Türkiye’nin dört şehrinde 600’den fazla gence ücretsiz yazılım eğitimi verdi.
Kodluyoruz; Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde bölgesinde faaliyet gösteren Ahiler Kalkınma Ajansı ile iş birliği yaparak etkisini Türkiye’nin farklı bölgelerine taşımayı hedefliyor. Sosyal girişim – kamu iş birliğine örnek olan iki organizasyon, 2019 yılında Niğde’nin ilk bootcamp’ini hayata geçirdi. Eğitilen gençlerin yarısının bootcamp bitimine kadar ilk web geliştirme işlerini bularak istihdam edilmesiyle en başarılı eğitimlerden biri oldu. Bu iş birliği, 2020’de Ahiler Kalkınma Ajansı’nın desteklediği 5 şehre yayılarak devam edecek ve ülkemizin yerelden başlayarak kalkınmasını sağlayacak.

Skip to content