Skip to main content
Başkan ve CEO, Kale Grubu

Zeynep Bodur Okyay

İstanbul'da doğan Zeynep Bodur Okyay,İtalyan Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra Harvard Üniversite'sinde lisansüstü yönetici yetiştirme programına katıldı.
1992-1993 yılları arasında Çanakkale'nin Çan ilçesindeki Çanakkale Seramik Fabrikaları'nın üretim birimlerinde yönetici adayı olarak çeşitli görevlerde bulundu. 1995 yılında Kale Grubu'nun Pazarlama Şirketleri İcra Kurulu Üyeliği ve Başkanlığına atanarak çalışmaya devam eden Zeynep Bodur Okyay, 2007 yılından bu yana Kale Grubu Başkanı ve CEO'su olarak görevini sürdürüyor. Zeynep Bodur Okyay pek çok sivil toplum kuruluşu, dernek, vakıf ve odanın yönetim kurullarında faal olarak çalışıyor. İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Başkanlığı, İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkan Vekilliği, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Üyeliği ve İcra Kurulu Üyeliği, DEİK AB İş Konseyleri Koordinatör Başkanlığı ve DEİK İtalya İş Konseyi Başkanlığı, İtalyan Sanayi ve Ticaret Odası Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Üyeliği aktif olarak üstlendiği görevlerden bazılarıdır. Kale Grubu bünyesinde Türkiye'nin bilim, kültür ve sanat hayatına katkıda bulunarak pek çok faaliyet gerçekleştiren Zeynep Bodur Okyay, Dr. (h.c.) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı'nın Başkanlığı'nı da yürütüyor. Zeynep Bodur Okyay, 2015 yılında G20 Türkiye Dönem Başkanlığı altında C20 (Civil Society) Yürütme Kurulu Başkanlığına atandı. Zeynep Bodur Okyay, kurucuları arasında bulunduğu Harvard Mezunlar Derneği'ndeki çalışmaları ile Harvard Üniversitesi'nde Türk Kürsüsü kurulmasına da destek verdi.

Türk-İtalyan ilişkilerine yaptığı katkılar ve hizmetler nedeniyle 2006 yılında İtalyan Devleti tarafından "Caveliere di Lavora" nişanı ile taltif edilen Zeynep Bodur Okyay, 2014 yılında da "Ufficiale Ordine al Merito della Repubblica Italiana" üst düzey devlet nişanını aldı. 2010 yılında Türkiye ve Avrupa Birliği ülkeleri arasındaki ilişkilere bulunduğu katkılardan dolayı "Turkey in Europe" kapsamında verilen Franco Nobili Ödülü'ne layık görüldü. Zeynep Bodur Okyay'a aynı yıl, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Üstün Hizmet Ödülü verildi. İTÜ ve Çanakkale 18 Mart Üniversitelerinden Fahri Doktora ile taltif edildi.
İtalyanca ve İngilizce bilen Zeynep Bodur Okyay evli ve bir çocuk annesidir.

Global Kalkınma Direktörü, Impact Hub

Alberto Masetti - Zanini

Alberto, etkili girişimler başlatmak ve ölçeklendirmek isteyen sosyal girişimcileri ve yenilikçileri destekleyen önde gelen küresel kuruluş Impact Hub Network'ün maker’larından biri ve ağın Küresel Kalkınma Direktörüdür. Şu anda dünya çapında mevcut olan 100'den fazla merkez arasındaki tüm Yerel Geçiş programlarının stratejik gelişimini ve uygulanmasını denetler. Ayrıca, özellikle yasal bağışçılar ile kurumsal fon yaratma ve geliştirmeye odaklanmaktadır.

Alberto, sosyal girişim sektöründe çalışmadan önce birkaç yıl boyunca Christian Aid ve International Alert dahil olmak üzere İngiltere'nin önde gelen uluslararası STK'larında çalıştı. Bologna Üniversitesi'nden Çağdaş Tarih alanında lisans derecesine ve LSE'den Küresel Politika alanında yüksek lisans derecesine sahiptir.

Kurucu Ortak, Impact Hub İstanbul

Ayşe Sabuncu

Ayse Sabuncu Impact Hub Istanbul’un kurucu ortaklarından. Amerika’da Johns Hopkins Üniversitesi’nden bilgisayar bilimi alanından mezun olduktan, kariyerine 5 yıl boyunca farklı görevlerle hizmet verdiği Citi’nin New York ofisinde bankacılık sektöründe devam etti. New York Üniversitesi Stern School of Business’de sosyal etki, inovasyon ve girişimcilik odağında MBA yaptıktan sonra sosyal girişimcilik, mikrofinans, sosyal etki yatırımı konularına yoğunlaştı. 2014’de dünyanın en büyük mikrofinans platformu Kiva ile Zimbabve ve Güney Afrika'da çalışırken Impact Hub ile tanıştırıldı. Son 5 senedir Impact Hub Istanbul ile Türkiye'de sosyal inovasyon ve sosyal girişimciliğin gelişmesi üzerine çalışmaktadır.
CGO, Suna ve İnan Kıraç Vakfı

Erdal Yıldırım

1966 yılında Rize’de doğdu. Kabataş Erkek Lisesi’nin ardından, 1987 yılında Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 2005 yılında Indiana University (IU) Lilly Family School of Philanthropy’den “Hayırseverlik Çalışmaları” alanında yüksek lisans derecesi aldı.

1991-1997 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED) Genel Sekreteri, 1997-2020 yılları arasında da Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü olarak çalıştı. 2021 yılı Ocak ayından bu yana Suna ve İnan Kıraç Vakfı’nda Chief Governance Officer (CGO) olarak görev alıyor.

Türkiye ve yurt dışında birçok sivil toplum örgütüne yönetim kurulu üyesi, danışma kurulu üyesi ve mütevelli olarak hizmet sundu; Bilgi, Boğaziçi ve Koç Üniversitelerinde sivil toplum konusunda dersler verdi. Halen Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı’nda (TÜSEV) Temsilciler Kurulu Başkanı, Eğitim Reformu Girişimi (ERG), Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı ve Ekol Vakfı’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak; TEMA, TEGV ve BÜVAK’ta ise mütevelli olarak görev alıyor.

“Bana Yönetim Kurulunu Söyle, Sana Kim Olduğunu Söyleyeyim” (2012, YKY), “Ateşin Üstünden Atladım (2016, Özel Yayın), “Az mı Gittik, Uz mu Gittik?” (2017, YKY) ve “Sayın Başkan, Değersiz Üyeler” (2021, Yaz Müzik ve Danışmanlık) kitaplarının yazarı.

Müzisyen Aslı Gökyokuş’la evli; Yaz, Nisan ve Can’ın babası.

Direktör, Columbia Global Centers İstanbul

İpek Cem Taha

Robert Kolej ve Işık Üniversitesi Mütevelli
Heyeti üyesi olan İpek Cem Taha, lisans eğitimini Amherst College, lisansüstü eğitimini ise Columbia Üniversitesi'nde tamamlamıştır. 1993 - 1995 yıllarında New York'ta Bankers Trust - Deutsche Bank'ta Uluslararası Sermaye Piyasaları Grubu'nda yöneticilik yapmıştır.
2011 yılından bu yana New York'ta bulunan Columbia Üniversitesi'nin İstanbul'daki Global Araştırma Merkezi'nin Kurucu Direktörü olarak çalışmalarını sürdürmektedir.
KAGİDER, SAHA ve URAK derneklerinin kurucu üyesi olup yönetim kurulu üyeliği yapmıştır.
Uluslararası alanda, Columbia Üniversitesi Küresel Danışma Kurulu üyeliği, Dünya Bankası Akdeniz Entegrasyonu Enstitüsü Danışma Kurulu üyeliği ve ELIAMEP Danışma Kurulu üyesidir. Yunanistan Eski Başbakanı Yorgo Papandreou ile beraber, 2016 yılında barış yolunda etkin katkı sağlamış olan kurum ve bireylere verilen Cem Papandreu Barış Ödülü’nü oluşturmuştur.
Türkiye Mükim Temsilcisi, UNDP

Louisa Vinton

Louisa Vinton, Mayıs 2021 itibarıyla UNDP'nin Türkiye'deki Mukim Temsilcisi olarak görevine başlamıştır. Vinton, Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Bürosu’nun kapsadığı bölgede 30 yılı aşkın tecrübeye sahip bir kalkınma uzmanıdır.
Vinton, Türkiye’deki görevinden önce, Kasım 2018’den Mart 2021’e kadar UNDP’nin Gürcistan Mukim Temsilcisi olarak görev yapmıştır. Bunun öncesinde, Kasım 2013’ten Ekim 2018’e kadar Kuzey Makedonya’da; Temmuz 2010’dan Haziran 2014’e kadar ise Hırvatistan’da BM Mukim Koordinatörü ve UNDP Mukim Temsilcisi olarak görev almıştır. Vinton bu görevlerinde UNDP’nin istihdam yaratımı ve girişimcilik, mesleki eğitim, kamu hizmetlerinin sunumu, yerel ve bölgesel ekonomik kalkınma, toplumsal kapsayıcılık, toplumsal cinsiyet eşitliği, insan hakları, sel önleme, doğa koruma, enerji verimliliği, iklim dayanıklılığı, kriz önleme ve çatışma sonrası toparlanma alanlarındaki girişimlerinin liderliğini başarıyla üstlenmiştir. Birleşmiş Milletler’in Kuzey Makedonya’da 2015-2016 yıllarındaki göçmen krizine yanıtını yönetmiş, 2020-2021 yıllarında Gürcistan’ın COVID-19’a sosyoekonomik yanıt ve düze çıkış çabalarında öncü olmuştur. Vinton’un hükümetler, sivil toplum, özel sektör, akademi ve uluslararası toplumla ortaklık kurma konularında ciddi bir deneyimi vardır.

UNDP’de ilk olarak Şubat 2004’te New York’ta Avrupa ve Orta Asya Bölgesel Bürosu Alt Bölge Bölüm Başkanı olarak görev yapmaya başlamış ve UNDP’nin Ermenistan, Azerbaycan, Belarus, Gürcistan, Moldova, Rusya Federasyonu ve Ukrayna’daki girişimlerinin sorumluluğunu üstlenmiştir. Ayrıca BM’nin 1986 Çernobil nükleer kazasının ardında bıraktığı gündem ile ilgili konulardaki koordinasyonunu yönetmiştir. UNDP’ye katılmadan önce, Economist Intelligence Unit'te dokuz yıl çalışan Vinton, burada önce “Doğu Avrupa İş Dünyası” haftalık haber bülteninin editörlüğü ve şirketin Viyana'daki Doğu Avrupa ticari yayımcılık operasyonlarının Genel Yayın Yönetmenliği görevlerini ifa etmiş ve daha sonra şirketin New York'taki İcra Hizmetleri biriminin başkanlığını yapmıştır. Vinton etkili iletişimin destekçisidir ve savunuculuk ve mesaj ulaştırma konularında üstün kabiliyetlere sahiptir. Louisa Vinton, 1988 ile 1994 yılları arasında Münih'teki “Radio Free Europe / Radio Liberty, Inc.” için Kıdemli Araştırma Uzmanı olarak çalışmış ve Polonya siyaseti ve ekonomisi
konusunda uzmanlaşmıştır.

Cornell Universitesi Rus Çalışmaları bölümünde lisans eğitimini, Michigan Üniversitesi Tarih bölümünde ise yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. İngilizce dışında, Hırvatça, Almanca, Lehçe ve Rusça dillerinde günlük konuşmalarını sürdürebilecek kapasiteye sahiptir.

Sosyal Etki Uzmanı

Rana Zincir Celal

Araştırma, uygulama ve öğrenmenin kesişim noktasında çalışan Rana, sosyal yatırımcıları ve fon sağlayıcılarının eşitsizlik üzerindeki etkilerini artırma yolunda destek veriyor. Halen, Equality Impact Investing Project [Eşitlik Etkisine Yatırım Yapma Projesi]nin eş-yönetmeliğini üstlenmenin yanı sıra, Robert Bosch Stiftung'da eşitsizlik programına, Ubele Girişimi'de ise ırkçılık karşıtı hareketin inşası konusunda stratejik destekte bulunuyor. Ayrıca European Cultural Foundation ve Greenpeace Akdeniz Yönetim Kurullarında görev yapıyor. Yakın zamanda Rana, London School of Economics'in Uluslararası Eşitsizlikler Enstitüsü'nde misafir araştırmacı ve Atlantic Fellows for Social and Economic Equity programında yönetici müdür olarak görev yaptı. 15 yıldan fazla bir süredir Türkiye ve Kıbrıs'ta, toplumsal bölünmeleri ve eşitsizlikleri ele almayı amaçlayan çeşitli girişimlere araştırmacı, bağışçı, kültürel üretici ve aktivist olarak destek verdi. New York'ta Ford Foundation ve Domini Impact Investments'ta çeşitli görevlerde yer aldı. Columbia Üniversitesi ve London School of Economics'ten dereceleri bulunmaktadır.
Kurucu Ortak, Impact Hub İstanbul

Semih Boyacı

Semih lisans seviyesinde Matematik ve Bilgisayar Bilimi eğitimi aldıktan sonra bir süre yönetim danışmanlığı sektöründe çalıştı. Daha sonra Londra Ekonomi Üniversitesi'nde (LSE) yüksek lisans eğitimine başladı ve burada uluslararası şirket ve sivil toplum kurumlarına yönelik farklı danışmanlık projelerinde yer aldı. Yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra akademik alandaki ve iş hayatındaki deneyimleriyle Türkiye’deki sosyal inovasyon ekosisteminin gelişimine katkı sağlamak amacıyla Türkiye’ye dönmeye karar verdi. Semih etki odaklı girişimcilerin aynı çatı altında çalıştığı ve birlikte ürettikleri bir platform sağlayan Impact Hub İstanbul'un kurucu ortağıdır. Türkiye’deki sosyal girişimcilik ve sosyal inovasyon ekosisteminin son yıllardaki hızlı gelişimine öncülük eden Impact Hub İstanbul, dünya çapında 70'in üzerinde lokasyona sahip küresel Impact Hub ağının bir parçasıdır.
Skip to content