Skip to main content
Başkan & CEO | Kale Grubu

Zeynep Bodur Okyay

İstanbul'da doğan Zeynep Bodur Okyay,İtalyan Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra Harvard Üniversite'sinde lisansüstü yönetici yetiştirme programına katıldı.
1992-1993 yılları arasında Çanakkale'nin Çan ilçesindeki Çanakkale Seramik Fabrikaları'nın üretim birimlerinde yönetici adayı olarak çeşitli görevlerde bulundu. 1995 yılında Kale Grubu'nun Pazarlama Şirketleri İcra Kurulu Üyeliği ve Başkanlığına atanarak çalışmaya devam eden Zeynep Bodur Okyay, 2007 yılından bu yana Kale Grubu Başkanı ve CEO'su olarak görevini sürdürüyor. Zeynep Bodur Okyay pek çok sivil toplum kuruluşu, dernek, vakıf ve odanın yönetim kurullarında faal olarak çalışıyor. İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Başkanlığı, İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkan Vekilliği, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Üyeliği ve İcra Kurulu Üyeliği, DEİK AB İş Konseyleri Koordinatör Başkanlığı ve DEİK İtalya İş Konseyi Başkanlığı, İtalyan Sanayi ve Ticaret Odası Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Üyeliği aktif olarak üstlendiği görevlerden bazılarıdır. Kale Grubu bünyesinde Türkiye'nin bilim, kültür ve sanat hayatına katkıda bulunarak pek çok faaliyet gerçekleştiren Zeynep Bodur Okyay, Dr. (h.c.) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı'nın Başkanlığı'nı da yürütüyor. Zeynep Bodur Okyay, 2015 yılında G20 Türkiye Dönem Başkanlığı altında C20 (Civil Society) Yürütme Kurulu Başkanlığına atandı. Zeynep Bodur Okyay, kurucuları arasında bulunduğu Harvard Mezunlar Derneği'ndeki çalışmaları ile Harvard Üniversitesi'nde Türk Kürsüsü kurulmasına da destek verdi.

Türk-İtalyan ilişkilerine yaptığı katkılar ve hizmetler nedeniyle 2006 yılında İtalyan Devleti tarafından "Caveliere di Lavora" nişanı ile taltif edilen Zeynep Bodur Okyay, 2014 yılında da "Ufficiale Ordine al Merito della Repubblica Italiana" üst düzey devlet nişanını aldı. 2010 yılında Türkiye ve Avrupa Birliği ülkeleri arasındaki ilişkilere bulunduğu katkılardan dolayı "Turkey in Europe" kapsamında verilen Franco Nobili Ödülü'ne layık görüldü. Zeynep Bodur Okyay'a aynı yıl, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Üstün Hizmet Ödülü verildi. İTÜ ve Çanakkale 18 Mart Üniversitelerinden Fahri Doktora ile taltif edildi.
İtalyanca ve İngilizce bilen Zeynep Bodur Okyay evli ve bir çocuk annesidir.

Kurucu Direktör | Columbia Global Centers İstanbul

İpek Cem Taha

İpek Cem Taha, İstanbul bazlı çalışan bir iş kadını, gazeteci ve sivil toplum yöneticisidir. Lisans eğitimini Amherst College, lisans üstü derecelerini Columbia Üniversitesi’nde tamamlamıştır. 1993-95 yıllarında New York’da Bankers Trust- Deutsche Bank’ta Uluslararası Sermaye Piyasaları Grubu’nda yöneticilik yapmıştır. 1996-2007 yıllarında internet sektöründe faaliyet gösteren Netwise’da kurucu ortaklık yapmıştır. 1995-2002 yıllarında Yeni Yüzyıl, Sabah ve Milliyet gazetelerinde ekonomi, teknoloji, siyaset ve dış politika konularında köşe yazıları yazmıştır. 2005-2010 yılları arasında NTV televizyonunda “Dünyayı Yönetenler” programını hazırlayıp sunmuştur. 2011 yılından bu yana New York’ta bulunan Columbia Üniversitesi’nin İstanbul’daki Global Araştırma Merkezi’nin Kurucu Direktörü olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), SAHA Derneği ve Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu (URAK) derneklerinin kurucularından olup yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Uluslararası alanda, Columbia Üniversitesi Küresel Danışma Kurulu üyeliği (New York), Allianz Türkiye Danışma Kurulu üyeliği, Dünya Bankası Akdeniz Entegrasyonu Enstitüsü Danışma Kurulu Üyeliği (Marsilya) yapmıştır ve halihazırda ELIAMEP (Atina) Danışma Kurulu üyesidir. WWF -Türkiye Mütevelliler Heyeti, Yeşilist Danışma Kurulu ve Türk Yunan Forumu üyesidir. Robert Kolej Mütevelli Heyeti üyesi ve Eisenhower Vakfı ‘Fellow’udur. Yunanistan Eski Başbakanı Yorgo Papandreou ile beraber, 2016 yılında barış yolunda etkin katkı sağlamış olan kurum ve bireylere verilen Cem- Papandreou Barış Ödülü’nü oluşturmuştur. Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti’nde görev almıştır. Koç Okulu Yönetim Kurulu Üyesi’dir.
Chief Governance Officer | Suna ve İnan Kıraç Vakfı

Erdal Yıldırım

1966 yılında Rize’de doğdu. Kabataş Erkek Lisesi’nin ardından, 1987 yılında Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 2005 yılında Indiana University (IU) Lilly Family School of Philanthropy’den “Hayırseverlik Çalışmaları” alanında yüksek lisans derecesi aldı.

1991-1997 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED) Genel Sekreteri, 1997-2020 yılları arasında da Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü olarak çalıştı. 2021 yılı Ocak ayından bu yana Suna ve İnan Kıraç Vakfı’nda Chief Governance Officer (CGO) olarak görev alıyor.

Türkiye ve yurt dışında birçok sivil toplum örgütüne yönetim kurulu üyesi, danışma kurulu üyesi ve mütevelli olarak hizmet sundu; Bilgi, Boğaziçi ve Koç Üniversitelerinde sivil toplum konusunda dersler verdi. Halen Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı’nda (TÜSEV) Temsilciler Kurulu Başkanı, Eğitim Reformu Girişimi (ERG), Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı ve Ekol Vakfı’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak; TEMA, TEGV ve BÜVAK’ta ise mütevelli olarak görev alıyor.

“Bana Yönetim Kurulunu Söyle, Sana Kim Olduğunu Söyleyeyim” (2012, YKY), “Ateşin Üstünden Atladım (2016, Özel Yayın), “Az mı Gittik, Uz mu Gittik?” (2017, YKY) ve “Sayın Başkan, Değersiz Üyeler” (2021, Yaz Müzik ve Danışmanlık) kitaplarının yazarı.

Müzisyen Aslı Gökyokuş’la evli; Yaz, Nisan ve Can’ın babası.

Yönetici Ortak | Alethina Impact

Can Atacık

Can Atacık günümüzün giderek daha karmaşık ve çözülmesi zorlaşan ekonomik, sosyal ve çevre problemlerinin en hızlı ve sürdürülebilir şekilde ancak özel sektörün olumlu katkılarının artırılması ve olumsuz etkilerinin azaltılması ile çözüleceğine inanmaktadır.

Bu inançla, bir etki yatırımcısı olmasına ek olarak, etki yatırımının yaygınlaşması ve yeni modellerinin geliştirilmesi için, şirketler, vakıflar, yatırım fonları, kamu kurumları ve girişimciler ile farklı kapasitelerde çalışmaktadır.

Etki yatırımcılığından önce, Can 2000’lerin başında Dünya Bankası bünyesinde çeşitli ülkelerin finansal piyasalarının gelişmesi ve özel sektör faaliyetlerinin artırılması alanında çalıştıktan sonra Türkiye’de bir kurumsal finansman şirketi bünyesinde şirket evlilikleri ve yapılandırılmış finansman alanlarında, özellikle yenilenebilir enerji projelerine odaklı, yatırım bankacılığı yaptı. Ardından özel sektörde çeşitli üst düzey yöneticilik pozisyonlarında bulundu. 2020 yılından bu yana da bu deneyimlerin tamamını bir arada kullanmasına imkan sağlayan etki yatırımı alanında kurucusu olduğu Alethina Etki Girişimleri Danışmanlık ve kurucularından olduğu Portekiz merkezli ImpactNow 2030 girişim sermayesi fonu şemsiyeleri altında devam etmektedir. Can aynı zamanda Türkiye'nin önde gelen etki yatırımı platformu Etkiyap'ın İcra Kurulu Üyesidir.

Amerika’da St. John’s College’dan felsefe ve bilim tarihi (The Great Books Program) alanında lisans derecesi, University of Pennsylvania (Penn)’ dan de kamu yönetimi ve politik ekonomi alanlarında iki lisansüstü derecesi vardır. St. John’s College’da Hudson Scholar, Penn’de Fels Scholar olarak burslu okumuştur. 2021 yılında Oxford Üniversitesi Said Business School Innovations in Impact Finance Programını tamamlamıştır.

Sosyal Girişimci | KODA

Mine Ekinci

Aralık 2016’da kurulan KODA’nın (Köy Okulları Değişim Ağı) Kurucusu ve eş direktörü olan Mine Ekinci; 2010 yılından bu yana eğitim, insan hakları ve sosyal politikalar alanlarında çalışan sivil toplum kurumları ve inisiyatiflerde gönüllü ve profesyonel olarak çalıştı. Lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden aldı. Lisansüstü eğitimini Harvard Üniversitesi’nde Uluslararası Eğitim Politikaları üzerine yapan Ekinci, kırsalda eğitim, eğitim politikaları ve eğitimde sosyal girişimcilik alanlarıyla ilgileniyor. 2019'da uluslararası Ashoka Vakfı tarafından Ashoka Fellow seçildi, aynı zamanda Bir Adım Var Vakfı ve Okul Destek Derneği'nde Danışma Kurulu üyesi.
Oyuncu

Mert Fırat

Mert Fırat, Ankara Üniversitesi D.T.C.F Tiyatro Bölümü'nde Oyunculuk eğitimi alıp, 2007 – 2009 yılları arasında da Kadir Has Üniversitesi Film ve Drama Bölümü’nde Yüksek Lisansını yapmıştır.

Öğrencilik yıllarında da aktif olarak çalışan Fırat; 2001-2006 yılları arasında Ankara Devlet Tiyatrosu’nda 6 oyunda sözleşmeli olarak çalışmış, TRT ve özel sektör stüdyolarında bağımsız seslendirme sanatçısı olarak görev almıştır. 2002’de Kültür Bakanlığı katkısıyla Ankara Tiyatro buluşmasını organize etmiş, 2003 yılında Halk Evleri Sanat Atölyesi’nin kuruluşunda ve çalışmalarında yer almıştır.

2005 yılından itibaren birçok sinema, tiyatro ve tv projesinde görev alan Fırat, "BAŞKA DİLDE AŞK", "ATLIKARINCA" ve "BİR VARMIŞ BİR YOKMUŞ" filmlerinin başrolünü oynamakla birlikte senaryolarında da imzası bulunmaktadır.

Öğrencilik yıllarından itibaren aralıksız her yıl Tiyatro sahnelerinde olan, MODA SAHNESİ, Bursa SANATMAHAL ve DASDAS’ın kurucularından Mert Fırat, halen MODA SAHNESİ’nde, "BÜTÜN ÇILGINLAR SEVER BENİ", DASDAS’ta “JOSEPH K.” “WESTEND” ve “DELİ BAYRAMI” oyunları ile seyirci karşısına çıkmaya devam etmektedir.

Bugüne kadar pek çok başarılı projede yer alan Fırat, aynı zamanda Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun düzenlediği “Geleceğin Harmonisi” etkinliği ve Anadolu Sigorta’nın “Bir Usta Bin Usta” projesinin galası gibi bir çok önemli gecede sunuculuk, moderatörlük yapmıştır.

Mesleki alanda özel tiyatroları temsilen tiyatro sektöründeki tüm üretim ve uygulama süreçlerinin iyileştirilmesi ile profesyonelleşmesini hedefleyen, özgün yapısıyla Türkiye’de ve dünyada ilk sosyal kooperatif olan Tiyatro Kooperatifi’nin de yönetim kurulunda yer almaktadır.

Mert Fırat ayrıca, kurumsal sosyal sorumluluk projelerinde ve toplumsal konularda farkındalık yaratan birçok kampanyada yer almıştır. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) bünyesinde yürütülen “Okuyorum Oynuyorum” projesinde Samsun İlkadım Öğrenim Birimi’nde çocuklara tiyatro çalıştırmış, Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu ile 20 ildeki üniversitelerde işitme engelliler kulüpleri kurulması ve bu okullarda işaret dili dersi açılması süreçlerine destek vermiştir. Mor Çatı ile Türkiye’de ensest konularında söyleşilere katılan Fırat, Atlıkarınca filmi ile bu konunun gündeme gelmesinde önemli rol oynamıştır.

Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına karşı şiddet konularında Türkiye ve küresel çaptaki çalışmalarda yer almıştır. Evrensel insan hakları anlayışı çerçevesinde, Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasını hedefleyen Yanındayız Derneği’nin Yönetim Kurulu Üyesi olan Fırat, bu kapsamda, BİANET’in Kadına Karşı Şiddet konusunda yaptığı infografik videoyu seslendirip geniş kitlelere ulaşmasına gönüllü olarak destek vermiştir. Bununla birlikte, Change.org tarafından düzenlenen Özgecan Yasası Kampanyası’nın video yapım sürecinde yer alan Fırat, bu kampanyanın farkındalık filminde rol almıştır. Ayrıca küresel ölçekte devam eden ve Birleşmiş Milletler tarafından başlatılan HeforShe kampanyasına destek vermiştir.

AÇEV, HABİTAT, LÖSEV, çeşitli LGBT ve gençlik örgütlerinin farkındalık kampanyalarında yer alan Fırat, hâlen birçok ulusal kampanya ve faaliyette gönüllü olarak yer alıp destek olmaktadır.

Farklı konulardaki ihtiyaçların, ihtiyaç sahipleri ile ihtiyacı karşılamak isteyen kişiler ve kurumların buluştuğu online platform; www.ihtiyacharitasi.org’un kurucuları arasında yer alan Fırat, projenin tasarlanması, planlanması ve işleyişi konusunda aktif olarak katkı sağlamaktadır.

Sürdürülebilir kalkınma alanındaki gönüllü çalışmaları ile de bilinen Mert Fırat, 2017 yılından bugüne Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (Undp) nın Türkiye’deki ilk iyi niyet elçisidir.

2021 yılında da; Dünyanın ilk ve en geniş sosyal girişimcilik platformu, sistemleri dönüştürme potansiyeline sahip sosyal girişimcileri bir araya getiren ve destekleyen küresel sivil toplum kuruluşu olan Ashoka’nın Fellow’u olmuştur.

Oyunculuk kariyerine bir çok başarılı projede yer alarak devam eden Fırat aynı zamanda kurucusu olduğu; bilet alma deneyimini, öncesi ve sonrasını kapsayacak şekilde yeniden tanımlayan bir sosyal keşif ve paylaşım platformu olan MOBİLET ve Teknoloji, bilim ve sanatın birleşimindeki özgün üretimleri, geçmişi bugünü harmanlayarak oluşturduğu sanatın yeni formunu, dijital sanat eserlerini izleyici ile buluşturan Türkiye’nin ilk dijital sanat ve yeni media müzesi X MEDIA ART MUSEUM için de aktif olarak çalışmaya devam etmektedir.

Ali Şahin
Genel Müdür | Founder One

Ali Şahin

2001 yılında Marmara Üniversitesi İşletme Almanca bölümünden mezun olduktan sonra 10 yıl boyunca yönetim danışmanlığı sektöründe KPMG ve Accenture firmalarının Frankfurt ofisinde yöneticilik yaptı. Strateji, kurumsal finansman, şirket birleşmeleri ve performans iyileştirme konularında uzmanlaşarak, dünyanın lider global şirketlerinde birçok proje yönetti.

2011 yılında, Türkiye'nin ilk özel alışveriş sitesi Markafoni grubu bünyesinde, MissPera.com kozmetik sitesinin kurucu ortağı ve Genel Müdürü olarak, şirketin kuruluşunu ve yönetimini üstlendi. 2014 yılında bu girişimdeki hisselerini Naspers Grubuna sattıktan sonra GfK pazar araştırma şirketinde medya ve müşteri araştırmalarından sorumlu direktör olarak göreve başladı. Kurumsal girişimcilik kapsamında Türkiye’nin ilk “tek kaynaktan çapraz medya ölçüm panelini” kurdu ve sayısız proje yönetti.

2018-2021 yılları arasında butik danışmanlık şirketi Provektus’un ağırlıklı olarak finans sektöründeki projelerinde yönetim kurulu seviyesinde stratejik danışmanlık verdi.

2021 yılında Türkiye’nin ilk ETKİ yatırım fonu Founder One Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun Genel Müdürü olarak göreve gelerek fonun kuruluşunu ve yönetimini üstlenmiştir.
İngilizce ve Almanca bilen Ali Şahin, Harvard e-ticaret ve müzakere eğitimleri almıştır.

Yönetim Kurulu Başkanı | İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye)

Ebru Dildar Edin

Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Ebru
Dildar Edin, 1993 yılında iş hayatına atıldı. 1997’de Garanti Bankası Kurumsal Bankacılık
Birimi’ne katıldı ve 1999’da Proje Finansmanı Birimi’nin kuruluşunda yer aldı. 6 yıl Birim
Müdürü olarak çalıştıktan sonra, 2006’da Proje ve Satın alım Finansmanı Koordinatörlüğü’ne
getirildi. 25 Kasım 2009’da Kurumsal ve Yatırım Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür
Yardımcılığı görevine atanan Edin, 2010 yılından beri Sürdürülebilirlik Komitesi Üyeliğini
yürüttü, 2012 yılında mevcut sorumluluklarına ek olarak Komite kararlarını hayata geçirmek
üzere kurulan Sürdürülebilirlik Ekibinin koordinasyonunu da üstlendi.
Edin aynı zamanda, Garanti Yatırım ve Menkul Kıymetler A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkan Vekili
ve Garanti Bank S.A.’da (Romanya) ve Garanti Leasing Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde
bulundu. Bankacılık ve işletmecilik dallarında 29 yıl iş tecrübesi olan Edin, Kurumsal Bankacılık,
Global Piyasalar, Nakit Yönetimi ve Finansal Kurumlar, Kurumsal ve Yatırım Bankacılığı Strateji,
Analiz ve Koordinasyon, Yatırım Bankacılığı ve Finansmanı ve Sürdürülebilirlik alanlarından
sorumlu oldu.
Ebru Dildar Edin hâlihazırda İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Yönetim Kurulu
Başkanlığı’nı yürütmektedir.
Bu görevin yanı sıra İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ve Yüzde 30 Kulübü Yönetim Kurulu
görevlerini devam ettirmektedir. Aynı zamanda İstanbul Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi
Mütevelli Heyeti Üyesi olarak da görev yapmaktadır.
Türkiye Mukim Temsilcisi | UNDP

Louisa Vinton

Louisa Vinton, Mayıs 2021 itibarıyla UNDP'nin Türkiye'deki Mukim Temsilcisi olarak görevine başlamıştır. Vinton, Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Bürosu’nun kapsadığı bölgede 30 yılı aşkın tecrübeye sahip bir kalkınma uzmanıdır.Vinton, Türkiye’deki görevinden önce, Kasım 2018’den Mart 2021’e kadar UNDP’nin Gürcistan Mukim Temsilcisi olarak görev yapmıştır. Bunun öncesinde, Kasım 2013’ten Ekim 2018’e kadar Kuzey Makedonya’da; Temmuz 2010’dan Haziran 2014’e kadar ise Hırvatistan’da BM Mukim Koordinatörü ve UNDP Mukim Temsilcisi olarak görev almıştır. Vinton bu görevlerinde UNDP’nin istihdam yaratımı ve girişimcilik, mesleki eğitim, kamu hizmetlerinin sunumu, yerel ve bölgesel ekonomik kalkınma, toplumsal kapsayıcılık, toplumsal cinsiyet eşitliği, insan hakları, sel önleme, doğa koruma, enerji verimliliği, iklim dayanıklılığı, kriz önleme ve çatışma sonrası toparlanma alanlarındaki girişimlerinin liderliğini başarıyla üstlenmiştir. Birleşmiş Milletler’in Kuzey Makedonya’da 2015-2016 yıllarındaki göçmen krizine yanıtını yönetmiş, 2020-2021 yıllarında Gürcistan’ın COVID-19’a sosyoekonomik yanıt ve düze çıkış çabalarında öncü olmuştur. Vinton’un hükümetler, sivil toplum, özel sektör, akademi ve uluslararası toplumla ortaklık kurma konularında ciddi bir deneyimi vardır.UNDP’de ilk olarak Şubat 2004’te New York’ta Avrupa ve Orta Asya Bölgesel Bürosu Alt Bölge Bölüm Başkanı olarak görev yapmaya başlamış ve UNDP’nin Ermenistan, Azerbaycan, Belarus, Gürcistan, Moldova, Rusya Federasyonu ve Ukrayna’daki girişimlerinin sorumluluğunu üstlenmiştir. Ayrıca BM’nin 1986 Çernobil nükleer kazasının ardında bıraktığı gündem ile ilgili konulardaki koordinasyonunu yönetmiştir. UNDP’ye katılmadan önce, Economist Intelligence Unit'te dokuz yıl çalışan Vinton, burada önce “Doğu Avrupa İş Dünyası” haftalık haber bülteninin editörlüğü ve şirketin Viyana'daki Doğu Avrupa ticari yayımcılık operasyonlarının Genel Yayın Yönetmenliği görevlerini ifa etmiş ve daha sonra şirketin New York'taki İcra Hizmetleri biriminin başkanlığını yapmıştır. Vinton etkili iletişimin destekçisidir ve savunuculuk ve mesaj ulaştırma konularında üstün kabiliyetlere sahiptir. Louisa Vinton, 1988 ile 1994 yılları arasında Münih'teki “Radio Free Europe / Radio Liberty, Inc.” için Kıdemli Araştırma Uzmanı olarak çalışmış ve Polonya siyaseti ve ekonomisikonusunda uzmanlaşmıştır.Cornell Universitesi Rus Çalışmaları bölümünde lisans eğitimini, Michigan Üniversitesi Tarih bölümünde ise yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. İngilizce dışında, Hırvatça, Almanca, Lehçe ve Rusça dillerinde günlük konuşmalarını sürdürebilecek kapasiteye sahiptir.
Skip to content